De nieuwe Audi A3

De nieuwe Audi A3 is er in een sedan, een sportback en een S3 variant. Ze zijn een lust voor het oog en zetten bijzonder goede prestaties neer. Niet alleen zijn ze heel zuinig op het gebied van brandstof verbruik maar leveren hiernaast ook meer kracht dan voorheen. De Audi A3 is op veel punten vernieuwd en verbeterd. Hierbij is het rijcomfort nog meer verhoogd en zijn er veel innovatieve snufjes ingebouwd welke het rijden nog leuker maakt.

Exterieur

De nieuwe Audi A3 Sportback. Het ontwerp spreekt van een unieke taal, zijn dynamiek maakt indruk op elke reis.

De dynamische dak contouren van het Audi A3 Sportback ontwerp benadrukken zijn sportieve karakter. De combinatie van een langere wielbasis en het korte overhangen maken de Audi A3 Sportback elegante en sportief.

De nieuwe A3 Sportback is meer mannelijker en dynamischer . De zijkanten worden gedefinieerd door de opvallende Tornado lijnen welke langs de rand van de vensters lopen, net als de dynamische lijnen boven de dorpels . De Audi A3 heeft een compact maar ook gespierd look.

audi a3 koplampen

De smalle koplampen geven de Audi A3 Sportback een elegante verschijning.  Ze zijn optioneel verkrijgbaar als Xenon plus en zorgen voor een hoger niveau van veiligheid welke tijdens de nachtelijke ritten of bij slecht weer een extra uitkomst bieden. Tevens geven ze een extra voordeel van een laag stroomverbruik wat weer in een lager brandstof verbruik kan worden vertaald. De Xenon plus koplampen hebben standaard LED- dagrijlichten strips.

De slanke en  verdeeld achterlichten zijn beschikbaar met LED-technologie in combinatie met Xenon plus koplampen en geven de Audi A3 een lage en brede verschijning. De geïntegreerde dakspoiler verbetert de dynamiek en sportiviteit van de achterkant.

Interieur

Hoge kwaliteit en een innovatieve ontwerp. Dat vind je elk detail terug. De horizontale instrumentenpaneel architectuur benadrukt de omvang van het interieur. De ventilatie-luchtopeningen zijn door turbines geïnspireerd en zetten daarmee een stijlvolle trend. De luchtstroom kan worden aangepast om een geconcentreerde stroom aan lucht te leveren of de lucht gelijkmatig te verdelen. De luxe automatische airco wlke in hoogglans zwarte is afgewerkt, verbindt de drijvende cockpit om de middenconsole en blijven de hoogwaardige uitstraling verder benadrukken.

Optionele MMI navigatie

audi navigatie

De nieuwste  generatie navigatiesystemen : MMI Navigation plus levert een uitstekend comfort en gemak  welke ook ideaal is op korte afstanden. De MMI navigatie plus lijkt de centrale besturingseenheid en heeft een touchpanel bedieningspaneel geïntegreerd in de draai / drukknop welke voor intuïtieve bediening zorgt. Het biedt een nieuwe en intelligente manier van het controleren en bedienen van de navigatie. Tevens kan het gebruikt worden voor het schrijven met de vinger van cijfers en letters. Het 7 inch kleurenscherm toont alle informatie in een nieuwe look met een indrukwekkende helderheid.

Stoelen en achterbank

Comfortabele stoelen en een royale hoeveelheid ruimte kenmerken de achterzijde.

De achterbank kan worden gesplitst in een 60 : 40 verhouding om de bagageruimte te vergroten . Met de achterbank neergeklapt maak je 1.220 liter aan ruimte beschikbaar . De in hoogte verstelbare laadvloer waardoor er een extra opbergvak te creëren is. Dit zorgt voor nog meer functionaliteit.

De optionele Bang & Olufsen Sound System

Bang & Olufsen Sound System is voor de oren en de ogen. Het Bang & Olufsen Sound System is zowel visueel als akoestische aantrekkelijk te noemen. Bang & Olufsen Sound System is een bijzonder hoogtepunt waar u  geniet van een briljant surround geluid welke verdeeld wordt over een totaal van 14 luidsprekers! De exclusieve luidspreker covers met aluminium en LED-verlichting accentueren de voorzijde van de woofers.

Motoren

tfsi motorblok

De benzine motoren van de Audi A3 zijn de TFSI motoren. Deze worden toegpast in de nieuwe Audi A3 Sportback. De FSI technologie zijn efficiënter omdat ze een fijnere brandstofnevel injecteren in de motor. Op deze manier wordt de exacte hoeveelheid brandstof afgemeten waardoor geen druppel verloren gaat. Dit draagt bij een een lager brandstofverbruik en een beter milieu!

De Audi A3 Sportback heeft eeb lichtgewicht aluminium motorblok welke gewicht bespaart en daardoor weer zorgt voor een lager brandstofverbruik .

De 1.4 TFSI -motor in de Audi A3 hebben een vermogen van 103kW. Indien er rustig wordt gereden waardoor niet het volledige motorvermogen is vereist, schakelt het motorblok 2 van de 4 cilinders uit met als resultaat dat de motor efficiënter gaat werken en een lagere CO2 uitstoot heeft. Dit systeem wordt Cilinder-on-demand   genoemd.

De 1.8 TFSI Audi motoren met 132 kW welke beschikbaar is voor de Audi A3 Sportback werkt met het Audi valve-lift systeem. Dit systeem zorgt voor een intelligent thermisch beheer. Hierdoor wordt meer koppel gegenereerd welke bij een laag toerental beschikbaar is. Je voelt het effect direct en de motor reageert sneller en accelereert van 0 naar 100 km per uur in 6,8 seconden. Het Audi valvelift system helpt je ook om brandstof te besparen en de CO2- uitstoot te verminderen. Naast directe inspuiting bij de 1.8 TFSI ( 132 kW ) maakt het motorblok ook gebruik van indirecte inspuiting welke de deellast nog efficiënter maakt .

De turbo’s van beide motoren hebben een elektrische snufje die de laaddruk bijzonder snel en nauwkeurig reguleert. Daarnaast zit het uitlaatspruitstuk geïntegreerd in de watergekoelde cilinderkop. Hierdoor is de motor sneller warm en verlaagt het de temperatuur van de uitlaatgassen. Al deze maatregelen helpen om het brandstofverbruik te verminderen zonder dat de sportieve rijstijl daardoor wordt beïnvloed. Het spreekt natuurlijk voor zich dat beide motoren voldoen aan de laatste emissienormen.

TDI (Dieselmotorblok)

tdi motorblok

De nieuwe Audi A3 Sportback is ook beschikbaar met een TDI. Bijna 1 op de 2 Audi’s die verkochten worden is een TDI (diesel).  Er is 25 jaar ontwikkeling aan voorafgegaan voordat dit type TDI motorblok op de markt is verschenen. Technologieën zoals Common rail zorgen voor een nauwkeurigere brandstofinspuiting waardoor er minder brandstof verloren gaat en dus het motorblok zuiniger wordt.

Motorblokken worden zuiniger en prestaties hoger. Audi was de eerste autofabrikant welke meedeed aan de 24 uurs race van LeMans en won met een diesel! De Audi R10 TDI bewees dat diesel helemaal niet langzaam hoeven te zijn. In 2013 won Audi voor het laatst deze race.

De dieselmotor in de A3 Sportback maakt niet alleen indruk met zijn motorvermogen maar ook door zijn efficiëntie. De commonrail-inspuiting heeft vier injectoren en wordt gekenmerkt door een uitstekende balans tussen prestaties, rijcomfort en de motor akoestiek .

De 2.0 TDI met 110 kW accelereert de Audi A3 Sportback van 0 naar 100 km per uur in 8.4 seconden. Het heeft ook een zeer efficiënt temperatuur systeem. De twee balansassen worden nu rechtstreeks geïntegreerd in de carter. Hierdoor loopt de motor nog rustiger en word het maximum koppel vergroot naar 320 Nm bij 1750 toeren per minuut. Hierbij verbruikt de motor slecht 4,5 liter op de 100 km en heeft daarbij een uitstoot van 119 g CO2 per kilometer.

Uw Audi verkopen voor de beste prijs?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Extra info: hoe meer details over het voertuig, motorisatie en mogelijke schade, hoe preciezer onze schatting.